2022-02-19 07:46:16• hírek • Agerpres

Ideiglenesen árplafont vezetnének be az RCA-kötvényekre

Pénteken közvitára bocsátják a jogszabály-tervezetet, amely 6 hónapra megszabná a maximális árakat a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (RCA) kötvényeire, jelentette be Adrian Câciu pénzügyminiszter.

'Tekintettel arra, hogy a gépjármű-felelősségbiztosítások nagyon nagy áremelkedése miatt magánszemélyek és vállalkozások milliói kerültek nehéz helyzetbe, a Pénzügyi Felügyelettel közösen, a fuvarozókkal és a Versenytanáccsal folytatott párbeszédet követően úgy döntöttünk, hogy az 1996/21-es versenytörvény 4. cikkelyének 3. bekezdése értelmében előterjesztünk egy olyan kormányhatározat-tervezetet, amely 6 hónapos időtartamra maximálja a kötvények díját' - számolt be Facebook-oldalán a tárcavezető.


Hozzátette, meggyőződése, hogy a kormány sürgősségi eljárással el fogja fogadni a határozattervezetet.


Ezt megelőzően a Pénzügyi Felügyelet (ASF) bejelentette, hogy kormányhatározat-javaslatot nyújtott be a pénzügyminisztériumhoz, amelyben árplafon bevezetését javasolja az RCA-kötvények esetében. Nicu Marcu, az ASF elnöke kijelentette, az intézkedés ideiglenes jellegű lenne, hat hónapos időtartamra szólna. 'Úgy gondoljuk, hogy a kormány a lehető leghamarabb megfontolja a benyújtott javaslatot, éppen azért, hogy megvédje a lakosságot az inflációs vagy spekulatív tendenciáktól' - mondta Marcu.


Szintén pénteken három személy- és árufuvarozókat tömörítő munkáltatói szervezet - a COTAR, az APTE 2002 és az Apulum - is azzal fenyegetőzött, hogy utcai megmozdulásokat szerveznek, amennyiben a kormány nem fagyasztja be ideiglenesen az RCA árát - tájékoztat az Agerpres hírügynökség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: